Kategóriák
Uncategorized

Mire figyeljünk a csaptelep bekötése során?

A csaptelepek bekötése és cseréje sok esetben nem túl bonyolult művelet, ennek ellenére sokan félnek hozzákezdeni. Persze vannak olyan esetek, amikor mindenképpen szakemberre kell bízni ezt a munkát. De ha nem merül fel semmilyen speciális probléma, magunk is meg tudjuk oldani.

A csaptelep csere lényege, hogy a csapot megfelelően rákössük a meleg- illetve a hidegvizes kiállásra. Előtte azonban át kell fűzni a csöveket a mosogatómedencén vagy a mosdón, pontosabban a csaptelepnek kialakított nyíláson.

A csaptelep bekötőszárát kell ebbe a nyílásba villáskulccsal betekerni egy anyacsavar segítségével, majd a bekötőszárból kiálló csöveket pofonegyszerűen rácsatlakoztathatjuk a hideg és a melegvizes blokkra.

Amire figyelni érdemes: A víz elzárása alapvető fontosságú, a főcsapnál érdemes ezt megtennünk. A csaptelep bekötésének végén pedig ellenőriznünk kell a szivárgást a víz megnyitásával.

Az új csaptelep alkatrészeit egy elkülönített helyen tároljuk, amíg előkészülünk, nehogy elvesszen valamelyik kiegészítő. Érdemes megtisztítani azt a felületet, ahova a csapot fogjuk felhelyezni.

Ha precíz munkát szeretnénk végezni, érdemes odafigyelni ezekre a tanácsokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük